potápěčský klub

Medaile z Mistrovství ČR v DPP

20.06.2021 21:33

Po téměř půlroční vynucené přestávce v podobě zavřených bazénů, se mohli v polovině června vrhnout zpět k plaveckému tréninku ploutvoví plavci oddílu Skorpen Přerov. Prvním testem po jarní suché přípravě a jednom týdnu tréninku v bazénu byl závod Mistrovsví ČR v dálkovém ploutvovém plavání na rybníku Velké Dářko, který se rovněž plaval jako 2. kolo Českého poháru. Na vysočinu se vydalo 6 závodníků otestovat svoji formu šest závodníků Skorpenu.

Stříbrnou medaili získala Kateřina Odložilová na 1000 metrů PP v kategorii C dívek a bronz si vyplaval Miroslav Nezhyba na 1000 metrů BF v kategorii veteránů. Ani další závodníci Skorpenu se neztratili. Na 1000 metrů BF byla Veronika Lejsková kategorii D čtvrtá, 5. místo získala Lucie Hrubá na trati 3000 metrů BF v kategorii B, 6. místo Justýna Krumpholzová v závodě na 1000 metrů BF v kategorii C dívek a na stejné trati v kategorii hochů doplaval na devátém místě Miroslav Nezhyba ml.

Tento dobrý start do sezóny dálkového ploutvového plavání je dobrý příslibem před 3. kolem Českého poháru v DPP, které bude se bude konat v sobotu 26.6. v Tovačově. První závod dne odstartuje v poledne, kdy se vydají na pětisetmetrovou trať mladší žáci. Organizátoři ze Skorpenu připravili oblíbený stometrový závod pro rodiče a trenéry, který odstartuje v 15:00.